מתכון לפנקייק הכי אוורירי, רך וטעים שיש!

תוכן עניינים
יעל גולדמן

עורכת תוכן ראשית

מתכון לפנקייק

לא פעם ולא פעמיים יצא לנו להיתקל במתכונים לפנקייק שמזכירים דיינר גרוע בארצות הברית – עם יחס מרכיבים לא נכון שפשוט מובילים את הפנקייק מהמחבת ישר אל הפח.
אז אנחנו ניסינו, לא פעם ולא פעמיים להחליף ולשחק עם הרכיבים עד שנקבל את התוצאה הכי טובה שיש!
אבל זה לא הכל – הגבלנו את עצמנו למצרכים שכנראה יש לכל אחד כבר בבית ככה שאחרי שתקראו את המתכון לא תצטרכו לצאת לקניות ותוכלו ישר לערבב, לטגן ולהינות.

מתכון לפנקייק (כמות ל-4 אנשים)

  • 1.5 כוסות קמח לבן (195 גרם).
  • 4 כפיות אבקת אפייה.
  • 0.5 כפית מלח.
  • 3 כפות סוכר.
  • 1 ביצה L.
  • 1.25 כוסות חלב (305 מ"ל).
  • 4 כפות חמאה מומסת (60 גרם) + כ-רבע חבילה לטיגון עצמו.
  • 0.5 כפית תמצית וניל (לא חובה).

אחרי שסידרתם את כל המרכיבים (מראש) והכנתם את הכלים שאתם צריכים (2 קערות, כף לערבוב ומטרפה) אנחנו מתחילים!

שלב 1 – ערבוב המצרכים היבשים

מודדים ומעבירים לקערה גדולה את הקמח, אבקת אפייה וסוכר.
נערבב בעזרת כף ולאחר שכל המצרכים היבשים מעורבבים נוסיף את המלח ונערבב שוב, למרות ש-4 כפיות אבקת אפייה נמצא מעל המומצע בהכנת פנקייקים זה יהיה הסוד להצלחת הפנקייק ויהפוך אותו לאוורירי וממכר!

כעת נניח בצד את המצרכים היבשים.

שלב 2 – ערבוב שאר המצרכים

כעת בקערה נפרדת נשים את החמאה המומסת, ביצה גדולה, חלב ותמצית וניל.
נערבב עד שכל המצרכים מתאחדים.

שלב 3 – הכנת הבלילה

כעת ניצור בור קטן במרכז המצרכים היבשים ונשפוך לתוכו את הבלילה, נקפל בעדינות את כל המצרכים עד שאין יותר גושים גדולים בבלילה.
חשוב! לא לערבב יותר מדי את הבלילה – זה יוביל לפנקייק קשיח ולא אוורירי.

כאן תוכלו להוסיף לבלילה כל מה שתרצו – אוכמניות\שוקולד\בננות או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים!

שלב 4 – הכנת הפקנייקים

זה החלק הקריטי בתהליך הפשוט ויעשה את ההבדל בין פנקייק "בסדר" לפנקייק "וואו".
מחממים מחבת (עדיף כמה שיותר כבדה כמו מחבת ברזל יצוק) לחום נמוך-בינוני וממיסים מעט חמאה.
מוזגים 3\1 כוס מהבלילה אל תוך המחבת (לאחר שהיא התחממה!) ומניחים לפנקייק להתפשט על המחבת לבדו.
כאשר הבועות מתחילות לבעבע בחלקו העליון של הפנקייק ובתחתית הוא בצבע זהב-ענבר הוא מוכן להפיכה.
אם הפנקייק נהיה חום בתחתית אבל אינו מבעבע בחלקו העליון החום גבוה מדי וצריך להנמיך אותו מעט.

זהו, זה היה מתכון לפנקייק פשוט וטעים ממצרכים שיש לכל אחד במבטח!
עכשיו כל מה שנשאר לכם לעשות זה לשים על הפנקייקים את התוספות האהובות עליכם (שלנו זה מייפל סירופ קלאסי) ולהינות מהפנקייקים הטובים ביותר שאכלתם!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

אוהבים את התוכן ורוצים לקבל עדכונים בכל פעם שמאמר חדש יעלה לאתר? הרשמו למועדון הדיוור שלנו:

אהבת את הכתבה? מצאתם משהו שצריך לתקן? נשמח לקבל מכם פידבק!

עוד כתבות שבטוח תאהבו!

אתרים מומלצים למתכונים
אוכל

אתרי מתכונים מומלצים

מחפשים מתכונים ברשת? אתם לא לבד. בשנים האחרונות אנחנו נחשפים לתוכן קולינרי כמעט בכל פלטפורמה. בטלוויזיה, בעיתונות הכתובה, באינטרנט, ברשתות החברתיות בארץ ובחו"ל. הפלטפורמה המינה

קרא עוד »
דילוג לתוכן