מתכון מרינדה לעוף

תוכן עניינים
יעל גולדמן

עורכת תוכן ראשית

איך לשדרג את מנת העוף שלכם בחמש דקות של השקעה עם אין סוף אפשרויות? אם נבין ממה מרינדה מורכבת עולם שלם של טעמים נפתח בפנינו.

אחרי שהבנו שאת העוף בתיבול המזרחי קצת מיצינו וחזה עוף על הפלאנצ'ה עם מלח ופלפל מרגיש לנו תפל הגיע הזמן לשדרג את האוכל שעל הצלחת שלנו.
כל שעלינו לעשות זה להכין מרינדה – רוטב שבו נשכיב את העוף שלנו למשך זמן שיספוג טעמים שבישול מיידי פשוט לא יכול לתת לנו.

כל מרינדה מורכבת מ-4 מרכיבים, כאשר נשחק עם כל אחד מהמרכיבים הללו ונחליף אותו באחר ניצור מרינדה חדשה לגמרי עם ארומה, טעמים וניחוחות שונים מהקודמת, לכן חשוב להכין את הבסיס ולאחר מכן השמים הם הגבול ונוכל לחקור ולנסות דברים חדשים בכל פעם מחדש.
המרכיבים הם:

  1. שמן
  2. חומצה
  3. סוכר
  4. תיבול

שמן – האפשרויות הן רבות לאלמנט זה, בכל סופר או רשת שיווק יש מגוון רחב של סוגי שמנים שיוכלו להוות הבסיס שלנו למרינדה, בין אם זה שמן זית, קוקוס, קנולה, שומשום או אבודקו כל שמן יעניק ארומה ועומק בגוון שונה למרינדה.

חומצה – החומצה תרכך את הבשר ותעניק רעננות וטעמים לבשר, אנו נוכל להשתמש במיץ לימון או ליים, חומץ יין, מיץ תפוזים, חרדל או חומץ רגיל.
כל חומץ יתן גוון שונה למרינדה וישפיע משמעותית על הטעם.

סוכר – בעל תפקיד חשוב מאוד בתהליך ההכנה ויקפיץ את המנה שלנו לרמה מקצועית, הסוכר אחראי על הקרמול – תהליך שקורה בזמן הבישול שבו העוף מקבל גוון חום\זהב וחלקיו החיצוניים הופכים למעט פריכים.
נוכל להשתמש במגוון רחב של סוכרים כמו דבש, סוכר חום או לבן, סירופ אגבה או סירופ מייפל.

תיבול – תבלינים יבשים עושים עבודה גדולה, כאשר אנו משרים את העוף לאורך זמן במרינדה התבלון היבש מוציא ומזקק את טעמיו את תוך הבשר, ניחוחות ואיזון טעמים.
אין סוף אפשרויות לקומבינציות תבלינים ונוכל להשתמש בכל העולה ברוחנו.
אורגנו, מלח, פלפל, צ'ילי, שום כתוש, ג'ינג'ר, אבקת קארי וכו'.. ממאות סוגי התבלינים שישנם בעולם נוכל לבצע שילובים מעניינים ומרעננים.

אז לאחר שהרכבנו את המרינדה בכלי שיכול להכיל את העוף נערבב את כל המרכיבים יחדיו ונניח את העוף בפנים, הזמן שרצוי להשרות את העוף הוא בין חצי שעה ל-4 שעות במקרר.
אין מה להשרות מעל 4 שעות שכן כל הטעמים נספגים בזמן זה ואין הבדל מהותי בהשריות ארוכות יותר.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

אוהבים את התוכן ורוצים לקבל עדכונים בכל פעם שמאמר חדש יעלה לאתר? הרשמו למועדון הדיוור שלנו:

אהבת את הכתבה? מצאתם משהו שצריך לתקן? נשמח לקבל מכם פידבק!

עוד כתבות שבטוח תאהבו!

אתרים מומלצים למתכונים
אוכל

אתרי מתכונים מומלצים

מחפשים מתכונים ברשת? אתם לא לבד. בשנים האחרונות אנחנו נחשפים לתוכן קולינרי כמעט בכל פלטפורמה. בטלוויזיה, בעיתונות הכתובה, באינטרנט, ברשתות החברתיות בארץ ובחו"ל. הפלטפורמה המינה

קרא עוד »
he_ILHebrew
דילוג לתוכן