מתכון לסלט ביתי מהיר וטעים

תוכן עניינים
יעל גולדמן

עורכת תוכן ראשית

איך מכינים סלט מהיר, מזין וטעים שלא ישעמם אתכם או את מי שאוכל ממנו אחרי ביס? כל מה שאתם צריכים להכיר אלה כמה קווים מנחים.

סלטים כיום יכולים להיות או יקרים לאכילה במסעדות ובתי קפה או משעמים בשל החוסר גיוון שאנו נכין אותם בבית, בין אם מדובר על סלט ירקות קצוץ ישראלי קלאסי או סלט האמור להחליף ארוחה ביום שלנו ישנם כמה קווים מנחים שיעזרו לכם לשדרג את המנה ולהשאיר אותה מרעננת וכיפית בכל פעם.

שתי הבעיות העיקריות שאנו נתקלים בהם באכילת סלטים הן או שהסלט דל ומשעמם ואנו מרגישים שזו סוג של "מטלה" לאכול אותו ולא כי הוא טעים או שהסלט מלא בתוספות ואנו מרגישים שהסלט "כבד" ולא מעורר תאבון.
לכן, כשנבנה את הסלטים בעצמנו נשלב מספר מרכיבים אך בכמויות קטנות יחסית אשר לא יעמיסו על הסלט.

אנו מציעים להשתמש בחוק ה-7 שאומר שאת המנה ירכיבו 7 רכיבים:

  1. ירוקים
  2. חלבון
  3. פחמימה
  4. ירקות ופירות
  5. גבינות (לבחירה)
  6. רכיב פריך
  7. "חבטת טעם"
  8. רוטב

למרות שיש 8, רכיב הגבינות אינו מתאים לכולם לכן אנחנו לא כוללים אותו.
אז כנראה שבשלב זה אתם תוהים מה הרכיבים שאפשר להשתמש מעבר לחסה, עגבניה וביצה קשה?
אז אנו נבנה סלט לדוגמה ונרחיב על מעט מהאופציות העומדות בכל קטגוריה.

ראשית ירוקים, אנו ממליצים על שילוב בין כמה סוגים בכדי להשאיר את הסלט מרענן ולא משעמם, בין אם מדובר על זנים שונים של חסות (סלנובה, רומית וכו'..) או בכלל בעלי תרד, קייל וארוגולה שילוב של שניים או יותר מהירוקים יהיה הבסיס לסלט שלנו ויתן לו "נפח".

לאחר מכן נעבור לחלבון, החלק במה שיצור תחושת שובע ויעלה את הערך התזונתי של הסלט.
לטובת החלבון אנו יכולים להשתמש בעוף, טופו, ביצים קשות או טונה.
ברגע שהוספנו את החלבון הפכנו את הסלט ממנה צדדית למנה עיקרית.

פחמימה – כן, יש יותר מלחם או בגט בקטגוריה הזו וכדי לגוון אבל עדיין להשאיר את הסלט מזין או בריא אנו נשתמש בפחמימות כמו בטטה, חומוס, קינואה, שעועית שחורה, פולי סויה וכו'..
ננסה לכלול פחמימות מורכבות כמו דגנים מלאים או שעועית בכדי לקבל אנרגיה לאורך זמן ונמנע מקמחים לבנים כמו לחם או פסטה.

בשלב הירקות והפירות השמיים הם הגבול, כל מה שעולה לראשכם יוכל להיכנס לקערת הסלט – אבוקדו, עגבנייה, בצל, מלפפון, כרוב, גזר וכו..
הטיפ שלנו בכדי להשאיר אתכם מגוונים הוא לחקור עולמות חדשים, בפעם הבאה שאתם בבית קפה או מסעדה תנסו לראות באיזה ירקות הם משתמשים בסלטים שלהם ותשאבו השראה מהם.

לטובת הגבינות אנו נוסיף במידה ונרצה להעלות את החלבון ולהוסיף עוד טעם בסלט, חשוב לא להעמיס את הסלט בסוגי גבינות כדי שנשמור עליו יחסית "רזה" בשומן ולא כבד ושמנוני.
גבינות שטוב להוסיף הם חצי קשות וקשות כמו פטה, בולגרית או שבבי גראנד פדאנו.

קראנץ' – אחראי על הטקסטורה והוספתו אחראית על החייאה ורענון הסלט, האכילה שלו תהיה מהנה הרבה יותר!
כל דבר כמו מקלות שומשום, אגוזים, נבטים, קרוטונים או אפילו בצל מטוגן (מהמטבח האסייתי) יכולים להוות כקראנץ' במנה שלנו.

"חבטת" טעם – הוספת עשבי תיבול טריים, עגבניות מיובשות, רימון (בעונה) או אפילו זיתים יתנו לסלט שלנו אפקט הפתעה ויתנו לנו את אפקט ה"וואו" שאנחנו מחפשים.
ממצרכים אלה חשוב לא להגזים ויש לשים במידה, הם בקלות ישתלטו על הטעם ויכולים להרוס את הסלט.

רוטב, או בשמו הכללי ויניגרייט, מורכב מ-4 מרכיבים עיקריים.
שמן, חומץ, מתחלב(עוד רגע נסביר) ותיבול.
את השמן שנבחר נרצה שיהיה עם טעם ניטרלי וחומץ נבחר ממגוון רחב של אפשרויות כמו חומץ תפוחים, חומץ יין לבן או אדום וחומץ אורז.
מתחלב הוא חומר האמור לחבר בזמן הערבוב של השמן והחומץ, חרדל יעשה תפקיד נפלא הן בתור מתחלב והן בטעם הנפלא שהוא מוסיף לרוטב שלנו.
מבחינת תיבול נוכל להוסיף מלח פלפל וכל תבלין אחר או אפילו דבש ומיץ לימון.

לבסוף, לאחר שתנסו מספר וריאציות אנו ממליצים לרשום לכם את הכמויות והמרכיבים של סלט אחד שיצא לכם מוצלח ולטעמכם כדי שבכל פעם שתחפצו בסלט תהיה לכם מנה בטוחה להכין וכאשר תרצו לחקור עולמות חדשים פשוט תלכו לפי כללי המנחה האלו והסלטים יצאו לכם מרשימים, מרעננים וטעימים כמו בבית הקפה מתחת לבית!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

אוהבים את התוכן ורוצים לקבל עדכונים בכל פעם שמאמר חדש יעלה לאתר? הרשמו למועדון הדיוור שלנו:

אהבת את הכתבה? מצאתם משהו שצריך לתקן? נשמח לקבל מכם פידבק!

עוד כתבות שבטוח תאהבו!

אתרים מומלצים למתכונים
אוכל

אתרי מתכונים מומלצים

מחפשים מתכונים ברשת? אתם לא לבד. בשנים האחרונות אנחנו נחשפים לתוכן קולינרי כמעט בכל פלטפורמה. בטלוויזיה, בעיתונות הכתובה, באינטרנט, ברשתות החברתיות בארץ ובחו"ל. הפלטפורמה המינה

קרא עוד »
דילוג לתוכן