חוקי הגנת הצרכן מגנים עלינו יותר ממה שידענו עד היום, החוק המלא מתפרס לאורך של כ-20,000 מילים ובעל מאות סעיפים ותתי סעיפים שכל מטרתם היא להגן על הצרכן.
בכנות עלינו להגיד שלא כל מאות הסעיפים מעניינים אותנו ואנחנו מתעסקים יותר בפרקטיקה אז בואו נכיר את החוקים שיכולים לעזור לנו לחסוך כסף ביום יום.
רשתות אופנה, תכשיטים או בעצם כל מקום שמוכר מוצר בעל תווית מחיר מחויב תחת חוקים מאוד ברורים על הדרך שעליו להציג את המחיר.
לצורך העניין, נכנסתם לחנות "זארה" וראיתם תווית עם מחיר אחד של 30 יורו (מט"ח) ועוד מדבקה עם מחיר של 100 ₪, כאשר תגיעו לקופה יתעקשו המוכרות שזו טעות והמחיר הגבוה הוא המחיר הנכון של הפריט אבל לא זה המקרה!
במקרה כזה, ע"פ חוק הגנת הצרכן, אסור להטעות את הצרכן בנוגע למחיר ובאופן חד משמעי המחיר הנמוך הוא המחיר שעליכם לדרוש לשלם.
במציאות היום, ינסו לגרום לכם לשלם את המחיר המלא אבל אנחנו עדים ליותר ויותר משפטים שבהם הצרכן זכה (במקרים רציניים) ויצא הצודק לכן אל תתביישו לדרוש את המגיע לכם.
בנוסף, נניח שאתם בסופר ויש על מוצר תווית מחיר המציגה מחיר X אך מעל למוצר ישנו שלט האומר שמחיר המוצר הספציפי הזה הוא Y, כאשר תגיעו לקופה יטענו שזו טעות ועליכם לשלם את המחיר המלא אבל גם במקרה כזה, על בעל העסק לתת את המוצר במחיר המודבק כאשר אתם מוגנים מבחינת "חוקי הגנת הצרכן".
חשוב להדגיש שבמקרים כאילה לרוב המוכרים או מנהלי החנות לא פשוט יתנו לכם את הפריט אלא יהיה תהליך של בדיקת אבטחה כדי לראות שלא אתם במקרה הוספתם\שיניתם\הורדתם תווית מחיר מהפריט ורק לאחר בדיקה במצלמות האבטחה תוכלו לקבל את הפריט במחיר הנמוך הנקוב.
רוצים לקרוא על החדשות החמות בחו"ל? >> THE-LOFI