קודם כל, גשו לאבחון
אם אתם או סגל המורים הבחנתם בקשיים בלמידה או ביכולת של ילדיכם להתרכז, בין אם לאורך זמן ובין אם לפרקים, חשוב שלפני הכל תיגשו לאבחןן. הילדים שלנו עלולים להציג קשיים שיכולים להראות לנו כמו הפרעות קשב וריכוז (ADHD), כדאי לדבר עם הילד ולנסות להבין מה הוא מרגיש כשמנסה ללמוד או להתרכז, האם המחשבות מפריעות לו או אולי דווקא גירויים חיצוניים כמו רעשים. בכל מקרה, ברגע שתיגשו למכון אבחון יפגוש אתכם צוות מקצועי, אשר יאבחן את ילדכם בשיח, מבחנים בכתב יד ובמחשב (בעברית, חשבון ועוד…) ולעיתים אף ימליץ על בדיקה רפואית כלשהי.
להתאים טיפול להפרעות קשב וריכוז
בימינו, ישנו מגוון רחב של דרכים לטפל בהפרעות קשב וריכוז (ADHD). הצוות המאבחן יעזור לכם על פי ניתוח של תוצאות האבחון, להחליט איזו מן הדרכים הכי מתאימה לסוג הקשיים שהילדים שלכם מתמודדים עימם. טיפול תרופתי – יינתן כמובן על ידי רופא מומחה בתחום. מעבר ל"ריטלין" המוכר לכולנו חברות התרופות מציעות היום מגוון רחב של אפשרויות כך שניתן להתאים לילדם תרופה המתאימה לו בדיוק. טיפול נפשי – בין אם ארוך או קצר יעשה בשיח אל מול הילד, על מנת לעזור לו להתמודד עם הדברים שמטרידים את מנוחתו ומקשים עליו להתרכז בלימודים. כמובן גם כאן, קיימות שיטות רבות ונוכל להתאים את המתאימה ביותר לכם. הוראה מתקנת – ניתנת על ידי גורמים חינוכיים המסייעים לילד ויורדת לשורש הבעיה בקשיים הספציפיים שלו.
תזונה נכונה יכולה לשפר קשב
אבחון וטיפול זה חשוב, אך אם ילדיכם לא מקבל את התזונה שהגוף ולא פחות חשוב, המוח שלו צריכים אין שום סיכוי שיוכל להתרכז כראוי. גם אנחנו המבוגרים מכירים את הימים שדילגנו על ארוחה והתקשנו לתפקד, אז על אחת כמה וכמה הדבר משפיע על ילדינו במיוחד כאלה המתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז (ADHD). לכן, חשוב שנקפיד להעשיר את הארוחות שלהם בירקות ובחלבונים בנוסף, אתם או אולי ילדכם תשמחו לדעת שגם מזונות עם שומנים חיוניים להתפתחות המוח, כמובן כמו הכל בחיים – במידה.